Muziektheatervoorstelling Pianostemmen Fotografie Jan Amse DeLaMar (1)
Pianostemmen, eentje om te onthouden

Trouw

Muziektheater

Pianostemmen

Muziektheater over geroofd bezit

Trouw

De oude pianostemmer Jacobus Kromm leidt een teruggetrokken bestaan. Hij worstelt met zijn geweten over een verzameling piano’s en vleugels die hij in bezit heeft. Steeds vaker duiken er verhalen van vroeger op in zijn verwarde hoofd, steeds vaker hoort hij dissonanten. De pianostemmen keren zich gaandeweg tegen de oude man. Als stille getuigen vertellen ze het verhaal over hun rechtmatige eigenaren, gegoten in een prachtige close harmony-compositie voor meerdere klavieren. Pianostemmen gaat over de systematische roof van Joods bezit tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een onderbelicht verhaal, over een onrecht dat nog steeds voortduurt.

Inleiding

Acteur Klemens Patijn verzorgt een inleiding bij deze voorstelling, waarin hij tevens zelf te zien zal zijn. De inleiding begint om 20.15 uur in de Diner Foyer en is gratis toegankelijk op vertoon van je voorstellingsticket. Daarnaast toont DeLaMar de dodenherdenking op tv-schermen in de foyer en zijn we om 20.00 uur twee minuten stil.

Speeldata en tickets

Mei 2024

Za 4 mei 21:00
v.a. € 19,50
Met inleiding
Koop tickets
Rolstoelplaats boeken?
Neem contact op
Met meer dan 16 personen?
Reserveer hier
Za 4 mei 21:00
Koop tickets
1e rang 2e rang 3e rang
€29,50 €24,50 €19,50

Per boeking worden er €5,00 transactiekosten berekend. Bij boekingen van 1 ticket zijn de transactiekosten €3,50. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €4,20.

Concept

Klemens Patijn

Tekst

Wessel de Vries

Muziek

Wiebe Gotink

Regie

Ria Marks

Kostuumontwerp

Dorien de Jonge

Decorontwerp

Theodoor Dekker, Juul Dekker

Fotografie

Jan Amse

Producent

Tg Goed Gezelschap

Mede mogelijk gemaakt door

Fonds Podiumkunsten, Lerak Foundation, Cultuurfonds, Van Lange Fonds

Het idee achter Pianostemmen komt van regisseur Klemens Patijn. Hij vertelt: “Ik ben een kind van een Indische vader en grootouders die de oorlog hebben meegemaakt. Zij hebben het zwijgen daarover tot kunst verheven. Maar ik weet dat verzwegen verhalen, in welke vorm dan ook, terug blijven komen. Ze willen verteld worden. Ik heb sterk het idee dat ik over het onderwerp van Pianostemmen niet langer zwijgen mag."

Zaal Mary Dresselhuys zaal
Duur 1 uur 20 min. zonder pauze

Ontmoet de cast

Optredens in Café DeLaMar

In een gezellige huiskamersfeer kun je genieten van heerlijke drankjes, borrel bites en livemuziek. Onderstaande artiest(en) zijn na deze voorstelling in het café te zien.
Borrelarrangement (1)

Borrelarrangementen

Zowel voor als na de voorstellingen kun je in de mooie foyers van DeLaMar heerlijk borrelen. Heb je in de pauze of na de voorstelling zin in een hapje en drankje, maar sta je liever niet in de rij voor de bar? Reserveer dan van tevoren een borrelarrangement. Onze medewerkers zetten dit graag voor je klaar in één van onze foyers.

Meer informatie
Accepteer marketingcookies

om de video te kunnen bekijken.