Spaghettirellen Delamar
Huidige politiek resoneert mee in bijna vergeten knokpartijen tussen lokale brommernozems en Italiaanse 'meisjesdieven'

Theaterkrant

Toneel

Spaghettirellen

Theatergroep De Jonge Honden

Eind jaren vijftig haalt de Nederlandse regering Italiaanse, jonge, vrijgezelle mannen naar Nederland om als gastarbeider te werken in de fabrieken. In hun vrije tijd willen de Italianen ook iets te doen hebben: in discotheken, snackbars en op de kermis komen ze in contact met jongeren uit de buurt. In het Twentse Oldenzaal leidde deze ontmoeting in 1961 tot heftige rellen tussen de Italianen en jaloerse nozems. Over die confrontatie gaat Spaghettirellen, een avontuurlijke mix van Romeo en Julia en West Side Story vol brommers, dromen, verliefde jongeren en live muziek. Een voorstelling over een bizarre geschiedenis die lang niet iedereen meer kent, maar te interessant is om niet te vertellen.

Over Theatergroep De Jonge Honden

Theatergroep De Jonge Honden brengt op toegankelijke, nieuwsgierige en verbindende wijze mensen in aanraking met de verhalen die liggen verscholen in onze geschiedenis. Zo maakten ze eerder de succesvolle voorstellingen Oorlogswinter en De scheepsjongens van Bontekoe.

Speeldata en tickets

Mei 2024

Zo 5 mei 14:00
v.a. € 17,50
Matinee
Koop tickets
Rolstoelplaats boeken?
Neem contact op
Met meer dan 16 personen?
Reserveer hier
Zo 5 mei 14:00
Koop tickets
1e rang 2e rang 3e rang
€26,50 €22,50 €17,50

Per boeking worden er €5,00 transactiekosten berekend. Bij boekingen van 1 ticket zijn de transactiekosten €3,50. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €4,20.

Tekst

Wessel de Vries

Muziek

Arjen Dijkstra, Sebastiaan Flier

Regie

Jolmer Versteeg

Kostuumontwerp

Hanne Pierrot

Muzikanten

Sebastiaan Flier en Arjen Dijkstra

Producent

Kobra Theaterproducties

Zaal Mary Dresselhuys zaal
Duur 1 uur 30 min. zonder pauze

Ontmoet de cast

Achter de schermen

Borrelarrangement (1)

Borrelarrangementen

Zowel voor als na de voorstellingen kun je in de mooie foyers van DeLaMar heerlijk borrelen. Heb je in de pauze of na de voorstelling zin in een hapje en drankje, maar sta je liever niet in de rij voor de bar? Reserveer dan van tevoren een borrelarrangement. Onze medewerkers zetten dit graag voor je klaar in één van onze foyers.

Meer informatie
Accepteer marketingcookies

om de video te kunnen bekijken.