Een fijn theaterbezoek voor iedereen

Wij willen dat iedereen zich thuis voelt in DeLaMar. Om ervoor te zorgen dat iedereen van een fijn theaterbezoek kan genieten, werken we samen met verschillende organisaties die zich inzetten voor een inclusieve theaterbeleving. Wil je meer weten over de indeling van onze zaal; bijvoorbeeld welke plekken goed bereikbaar zijn als je slecht ter been bent of waar je meer beenruimte hebt, kijk dan bij Zaalplattegrond.

Voorstellingen met prikkelarme faciliteiten
In samenwerking met Stichting Onbeperkt Genieten bieden wij voorstellingen aan voor mensen die snel overprikkeld zijn. Zo is er bij deze voorstellingen o.a. een aparte ingang voor bezoekers, een prikkelarme ontvangstruimte, een stilteruimte en worden er speciale plekken in de zaal vrijgehouden. Soms is de voorstelling zelf ook prikkelarm. 

Voorstellingen voor mensen met een visuele beperking
In samenwerking met Stichting Komt het Zien! bieden wij voorstellingen aan die ook geschikte zijn voor mensen met een visuele beperking. Een blindentolk geeft hier voor aanvang een inleiding en beschrijft tijdens de voorstelling alle visuele aspecten van de show. 

Voorstellingen voor ouderen
In samenwerking met Stichting Vier het Leven bieden wij voorstellingen aan waarbij extra rekening wordt gehouden met bezoekers op hoge leeftijd. Deze mensen krijgen speciale plekken in de zaal, er is een extra medewerker aanwezig om hen van dienst te zijn en Stichting Vier het Leven faciliteert extra begeleiders en vervoer van en naar het theater.

Faciliteiten voor slechthorenden
Ons theater beschikt over koptelefoons voor slechthorenden en een ringleiding waarop inductielussen kunnen worden aangesloten, al kunnen we niet garanderen dat deze inductielussen met elk gehoorapparaat goed samenwerkt. 

Faciliteiten voor mensen met een lichamelijke beperking
Ons theater is rolstoelvriendelijk. In alle zalen is een aantal rolstoelplaatsen met ruimte voor een begeleider beschikbaar, deze kun je telefonisch reserveren via het telefoonnummer 020-220 01 10
Café Americain is rolstoeltoegankelijk via de ingang van het aangrenzende Hard Rock Hotel Amsterdam American op Leidsekade 97. 

Niet zichtbare handicaps
The Hidden Disabilities Sunflower is een eenvoudig hulpmiddel waarmee een bezoeker vrijwillig kan delen dat deze een handicap of aandoening heeft die misschien niet meteen duidelijk is en dat een helpende hand, begrip of meer tijd nodig kan zijn. DeLaMar ondersteunt dit initiatief en onze medewerkers staan klaar om dragers van het keycord te (h)erkennen, zodat hun ervaring tijdens een bezoek extra prettig verloopt.

Heb jij suggesties of ideeën voor manieren om ons theater nog toegankelijker te maken? We horen het graag! Hiervoor kun je ons contactformulier invullen, met als onderwerp 'overig'.

Accepteer marketingcookies

om de video te kunnen bekijken.