Onewomanshow Girls & Boys Fotografie Joris van Bennekom DeLaMar (4)
Hadewych Minis levert een majeure prestatie

NRC

Toneel

Girls and Boys

Theater Oostpool | Hadewych Minis

NRC

Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw (Hadewych Minis) en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het huwelijk af en neemt hun leven een verontrustende wending. Girls and Boys van Theater Oostpool is een aangrijpende onewomanshow die begint als een hilarisch sprookje en eindigt in een onvoorstelbare nachtmerrie. Het stuk werd geselecteerd voor Het Nederlands Theater Festival 2022 en Hadewych Minis won voor haar rol de Theo d’Or; de theaterprijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke hoofdrol.

Urgent

Theater Oostpool-regisseur Daria Bukvić besloot deze theatrale noodkreet van de veelgeprezen Britse toneelschrijver Dennis Kelly naar Nederland te brengen. Zij vertelt: “Girls and Boys is mij uit het hart gegrepen. Het is het meest urgente toneelstuk dat ik in jaren heb gelezen.”

Juni 2024

Do 20 jun 20:00
v.a. € 21,50
Koop tickets
Vr 21 jun 20:00
v.a. € 21,50
Koop tickets
Za 22 jun 20:00
v.a. € 21,50
Koop tickets
Zo 23 jun 14:00
v.a. € 21,50
Matinee
Koop tickets
Rolstoelplaats boeken?
Neem contact op
Met meer dan 16 personen?
Reserveer hier
Meerdere speeldata
Bekijk
Gouden Rang 1e rang 2e rang 3e rang
€39,50 €34,50 €29,50 €21,50

Per boeking worden er €5,00 transactiekosten berekend. Bij boekingen van 1 ticket zijn de transactiekosten €3,50. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €4,20.

De indrukwekkende en muzikale solovoorstelling Girls and Boys is multitalent Hadewych Minis op het lijf geschreven. Voor haar rol in de film Borgman won Minis haar eerste Gouden Kalf en voor de vertolking van Rachel Hazes in Bloed, Zweet & Tranen de tweede. Na de muzikale theatersolo Minis Plus volgde in 2020 Hadewych doet de dames waarmee ze ‘een hartstochtelijke ode aan Nederlandse zangeressen van toen en nu’ bracht. Daarnaast veroverde ze Nederland met haar deelname aan het AVROTROS-programma Maestro.

Tekst

Dennis Kelly

Vertaling

Han van Wieringen

Muziek

Wilko Sterke

Regie

Daria Bukvić

Scènografie

Marloes en Wikke

Kostuumontwerp

Dymph Boss

Lichtontwerp

Yuri Schreuders

Producent

Theater Oostpool

Zaal Wim Sonneveld zaal
Mogelijke triggers

Deze voorstelling bevat expliciet taalgebruik en verwijzingen naar geweld. 

Leeftijdsadvies

Voor Girls and Boys geldt een leeftijdsadvies van 16+.

Duur

Nog niet bekend

Borrelarrangement (1)

Borrelarrangementen

Zowel voor als na de voorstellingen kun je in de mooie foyers van DeLaMar heerlijk borrelen. Heb je in de pauze of na de voorstelling zin in een hapje en drankje, maar sta je liever niet in de rij voor de bar? Reserveer dan van tevoren een borrelarrangement. Onze medewerkers zetten dit graag voor je klaar in één van onze foyers.

Meer informatie
Accepteer marketingcookies

om de video te kunnen bekijken.