Jazz & Vrijheidsfestival DeLaMar (2)
Concert

Stobá di Kòrsou

Randal Corsen, Izaline Calister, Dibo Doran, Jazz Orchestra of the Concertgebouw e.a.

Het geheim achter een huisgemaakte Curaçaose stobá (stoofschotel) is dat hij lang hoort te sudderen. En dat is precies wat er gebeurt met de muziekcultuur op Curaçao. Want ondanks dat het eiland klein is, kent het een hele rijke stroming van diverse muzieksoorten. Zowel Europese als Afrikaanse muziek hebben er door het slavernijverleden hun sporen achtergelaten. In Stobá di Kòrsou brengt een all star line-up van artiesten de rijke muziekcultuur van Curaçao samen. Zo hoor je dansbare tumba, tambú, en natuurlijk mogen Latijns-Amerikaanse invloeden niet ontbreken! Onder leiding van Randal Corsen blazen Izaline Calister, Dibo Doran, Stanley Clementina, NØËL en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw het dak eraf!

Jazz & Vrijheid festival

Tijdens het Jazz & Vrijheid festival herdenken en vieren we de afschaffing van de slavernij, en zetten we muziekculturen en artiesten met wortels in Curaçao en Suriname in de spotlight. Andere onderdelen van dit festival zijn het Keti Koti Galaconcert en Akono: een familieconcert.

Speeldata en tickets

Juni 2024

Za 29 jun 20:30
v.a. € 19,50
Koop tickets
Rolstoelplaats boeken?
Neem contact op
Met meer dan 16 personen?
Reserveer hier
Za 29 jun 20:30
Koop tickets
Gouden rang 1e rang 2e rang 3e rang
€32,50 €27,50 €24,50 €19,50

Per boeking worden er €5,00 transactiekosten berekend. Bij boekingen van 1 ticket zijn de transactiekosten €3,50. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €4,20.

Jazz is onlosmakelijk verbonden met vrijheid. Vrijheid van expressie, om te innoveren én om te improviseren. Maar jazz is ook verbonden aan bevrijding van onderdrukking. Er is geen andere muzieksoort die zo belangrijk is geweest voor de emancipatie van Afro-Amerikanen als jazz. Met het Jazz & Vrijheid festival zoomen we daarom in op muziek als onderdeel van een constant voortdurende strijd om vrijheid en gelijkheid. Op de eerste uitverkochte editie van het Jazz & Vrijheid Festival maakten onder anderen Shirma Rouse, Kris Berry, Ronald Snijders, Humphrey Campbell, Jeannine La Rose & Pink Oculus hun opwachting. Tijdens deze tweede editie van het Jazz & Vrijheid festival in DeLaMar krijgt muziek wederom de vrije ruimte. 

Producent

NiNsee, DeLaMar en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Mede mogelijk gemaakt door: het Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds, Mondriaan Fonds, Fonds Podiumkunsten en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Zaal Mary Dresselhuys zaal
Duur:

Nog niet bekend

Borrelarrangement (1)

Borrelarrangementen

Zowel voor als na de voorstellingen kun je in de mooie foyers van DeLaMar heerlijk borrelen. Heb je in de pauze of na de voorstelling zin in een hapje en drankje, maar sta je liever niet in de rij voor de bar? Reserveer dan van tevoren een borrelarrangement. Onze medewerkers zetten dit graag voor je klaar in één van onze foyers.

Meer informatie
Accepteer marketingcookies

om de video te kunnen bekijken.