Toneelstuk Slachthuis Vijf Fotografie Sanne Peper DeLaMar (1)
Een voorstelling waarin je kopje onder gaat en happend naar adem weer boven komt

NRC

Toneel

Slachthuis vijf

Theater Rotterdam / Erik Whien

NRC

De bejubelde voorstelling Slachthuis vijf komt terug naar het theater! In deze toneelbewerking van Kurt Vonneguts anti-oorlogs meesterwerk zien we hoe Billy Pilgrim (Bram Suijker) is losgeraakt van de tijd. De Amerikaanse soldaat kan in 1945 door een deur stappen en ergens in 1965 naar buiten komen. Zo herbeleeft hij aan het eind van de Tweede Wereldoorlog het gruwelijke bombardement op Dresden en wordt hij tegelijkertijd door aliens ontvoerd en tentoongesteld op hun planeet Tralfamadore. De realiteit rondom hem valt langzaam uit elkaar en traumatische gebeurtenissen uit Billy’s leven krijgen daarmee een nieuwe plek en betekenis.

Wonderbaarlijke toneelbeelden

Slachthuis vijf werd in 2022 geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival. De jury schreef: " De voorstelling laveert tussen kleinmenselijk drama en het grote gebaar, doorbreekt schaamteloos de vierde wand en vuurt wonderbaarlijke toneelbeelden op de toeschouwer af die nog lang op het netvlies gebrand blijven.”

Speeldata en tickets

Juni 2024

Wo 12 jun 20:00
v.a. € 19,50
Koop tickets
Do 13 jun 20:00
v.a. € 19,50
Met inleiding
Koop tickets
Rolstoelplaats boeken?
Neem contact op
Met meer dan 16 personen?
Reserveer hier
Meerdere speeldata
Bekijk
1e rang 2e rang 3e rang
€ 32,50 € 27,50 € 19,50

Per boeking worden er €5,00 transactiekosten berekend. Bij boekingen van 1 ticket zijn de transactiekosten €3,50. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €4,20.

Cast

Bram Suijker, Sophie Höppener en Jasper Stoop (in deze reprise van Slachthuis vijf nemen Sophie en Jasper de rollen over van Hannah Hoekstra en Jip van den Dool, die nog op de scènefoto's te zien zijn).

Creatives

Gebaseerd op het boek van Kurt Vonnegut

Tekst

Koen Tachelet

Vertaling

Else Hoog

Muziek

Roald van Oosten

Regie

Erik Whien

Scènografie

Marloes en Wikke

Lichtontwerp

Julian Maiwald

Kostuumontwerp

Rebekka Wörmann

Producent

Theater Rotterdam

Voorafgaand aan de voorstelling op donderdag 13 juni is er een inleiding. Regisseur, docent en schrijver Gilles Groot gaat tijdens deze inleiding breder in op de macabere, hilarische en troostende tekst van Slachthuis vijf, geschreven door Kurt Vonnegut.  De inleiding begint om 19:15 uur in de Dinerfoyer en is gratis toegankelijk op vertoon van een ticket voor de voorstelling.

Zaal Wim Sonneveld zaal
Duur

Nog niet bekend

Borrelarrangement (1)

Borrelarrangementen

Zowel voor als na de voorstellingen kun je in de mooie foyers van DeLaMar heerlijk borrelen. Heb je in de pauze of na de voorstelling zin in een hapje en drankje, maar sta je liever niet in de rij voor de bar? Reserveer dan van tevoren een borrelarrangement. Onze medewerkers zetten dit graag voor je klaar in één van onze foyers.

Meer informatie
Accepteer marketingcookies

om de video te kunnen bekijken.